Featured Posts

To top
6 Nov

Door deze energieslurpers ben je zo moe

vermoeidheid tips

3 uur ‘s middags en je zit al te knikkebollen op werk? Of houd je het op zich prima vol, maar voelt je hoofd foggy? Ons lichaam verbruikt de hele dag door energie zonder dat we het doorhebben. Je kan je lichaam alle voedingsstoffen en rust in de wereld geven, maar als een lichaam gestrest is neemt het niet optimaal op en verandert het van een spons in een vergiet. Dit zijn een aantal sneaky energy suckers die je in de gaten kan houden.

 

But first, (not) coffee

Niks is lekkerder dan een coffee-break. Dit is een gewoonte die we absoluut niet hoeven op te geven; maar zorg ervoor dat je niet de dag begint met koffie op een lege maag. Het lichaam is uitgedroogd als we wakker worden in de ochtend. Niet alleen is koffie first thing dan niet fijn voor je maag-darmkanaal, maar ook worden je hardwerkende bijnieren enorm belast. Cortisol en andere stress gerelateerde hormonen worden hier geproduceerd en die begrijpen niet wat er gebeurt als je de dag begint met je lichaam nog meer uitdrogen.

To do: drink ‘s ochtends eerst een groot glas water, voeg er komkommer of citroen aan toe voor een extra wake-up, eet je ontbijtje en begin daarna met koffieleuten.

Digital detox

Het is zo makkelijk om uren lang te scrollen, swipen, klikken en loeren. Maar als je al veel op je computer werkt en daaromheen ook nog Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en je mails in je pauzes checkt, dan krijg je enorm veel prikkels binnen. Pauzes nemen is ook goed om een beetje te herstellen, relaxen, met je hoofd weer bij jezelf te komen. Neem de tijd gedurende je dag om even externe factoren te limiteren en een beetje te ‘landen’.

vermoeidheid tips

Zet jezelf in de oplader

Het liefst is onze iPhone 100% opgeladen, zo weten we dat hij de dag vol kan houden. Waarom laden we onszelf niet op op deze manier? Het is zo makkelijk om ‘s avonds nog 1 episode Girls door te halen, net iets te lang te Tinder swipen of de zoektocht naar dat perfecte jurkje voort te zetten, we know! Echter herstelt een lichaam zichzelf ‘s nachts en als dit in die tijd niet optimaal gebeurt, voelen we ons sneller leeggezogen omdat dit proces in de ochtend nog niet is voltooid.

Plan die meals

Het kan tricky zijn om je maaltijden in te plannen voor de dag; niet alles loopt altijd als gepland. Toch is het belangrijk om je eetmomentjes in te plannen om te voorkomen dat je later crasht of grijpt naar eten waar je alleen maar slomer van wordt. Zelfs als je niet weet hoe je dag loopt, kan je alsnog verantwoorde snacks meenemen om die energie levels op pijl te houden. Ook verbruik je energie door de dag heen en veel minder als je slaapt. Ontbijt, lunch en snacks zijn dus waar je het uit wilt halen. Eet ‘s avonds niet al te zwaar en te laat, zodat je lichaam tijdens de nacht kan herstellen in plaats van eten opslaan.

Good vibes only

Heb je weleens dat je wegloopt van een gesprek, persoon of situatie en je je compleet energieloos voelt? Sommige mensen, omgevingen en onderwerpen geven gewoon geen lekkere energie. Als je al moe bent is het nog moeilijker om je te weren tegen negatieve invloeden. Probeer goed naar je lichaam te luisteren. Voelt dit goed? Je bent niet Harry Potter en zijn onzichtbare cape, dus alles uit de weg gaan is geen optie, maar bekijk van buiten af wat er gebeurt. Is er iemand in je omgeving die je ontmoedigt of naar beneden trekt? Iemand die veel roddelt en een giftige sfeer verspreidt? Een situatie waarin je je ongemakkelijk voelt? Excuseer jezelf, ga je eigen ding doen en neem misschien even een tijdje wat afstand. Good vibes only!

 

 

 

Claudia Kaltenbrunner

-Editor-

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.