Featured Posts

To top
1 Nov

De oorzaak achter jouw donkere kringen

donkere kringen DoB

Bijna iedereen heeft er last van: donkere kringen onder de ogen. Niet alleen vervelend omdat je de hele dag moet horen of je wel lekker geslapen hebt, maar ook een storend element in jouw dagelijkse make-up routine. Waarom zitten ze er nou? En gaan ze écht niet meer weg? Het begint bij weten wat de oorzaak is. Alleen dan kan je er wellicht echt iets aan doen én met de juiste producten aan de slag.Allereerst is het belangrijk om donkere kringen niet te verwarren met wallen (een zakje onder de ogen door een teveel aan vet of huid). Vaak zeggen mensen last te hebben van wallen, maar bedoelen ze vaak hun kringen. Ook is het goed om te weten dat er verschillende soorten donkere kringen zijn, met verschillende oorzaken.


Schaduw kringen

Donkere kringen worden vaak aangezien voor tekenen van slaaptekort. Maar het zijn alleen de schaduwkringen die door een te kort nachtje worden veroorzaakt. Tijdens het slapen herstelt de huid zichzelf. Mensen die weinig slapen hebben daardoor vaak een droge huid die snel geïrriteerd is. Het volumeverlies wat ontstaat door korte nachtjes en ouder worden in het algemeen, zorgt ervoor dat er een kuiltje ontstaat onder je ogen, waardoor de schaduwkringen zichtbaar worden.

Paarse kringen
De kwaliteit van je huid heb je vaak te danken aan je vader of je moeder. Het is erfelijk bepaald welke kleur je huid heeft en hoe stevig deze is. Paarse kringen hebben hiermee te maken. Ze zijn vaak beter zichtbaar bij een lichte huid, omdat deze transparanter is. Naarmate je ouder wordt, worden ze ook steeds beter zichtbaar. De wanden van je bloedvaten verslappen waardoor bloed gaat ‘lekken’ en dit zorgt voor een paarskleurige huid onder je ogen.

Bruine kringen
Kleine pigmentvlekjes kunnen samen bruin pigment rond de ogen vormen. Door de zon ontstaat deze hyperpigmentatie. Nooit meer naar buiten zonder SPF dus! Deze vorm van donkere kringen komt meestal voor bij mensen met een getinte of donkere huid.

Blauwe kringen
Blauwe kringen ontstaan door een slechte bloedsomloop. Dit kan komen door bijvoorbeeld een tekort aan slaap of een allergie. Hierdoor wordt bloed slecht afgevoerd en wordt het grijsblauw van kleur. Hoe ouder je wordt, hoe meer lijntjes je krijgt en hoe beter deze kringen zichtbaar worden.

 

Guru en expert op het gebied van make-up en skincare, Lisa Eldridge, legt het in deze video nog even haarfijn uit voor ons. En nog fijner: ze laat zien hoe we om kunnen gaan met onze donkere kringen.

 

 

Shanice

- Editor -

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.