Featured Posts

To top
7 Jul

Voor als concealer het klusje niet meer klaart

concealer

One-size does not fit all. Zeker niet als het om concealer gaat. Onze simpele concealer kan de mini wallen nog wel aan en het lukt ook nog wel een klein oneffenheidje hier en daar te camoufleren. Maar wat doe je als je al twee nachten slaap hebt ingeruild voor iets te lange (en leuke) nachtelijk gesprekken, of wanneer je met een serieuze puist kampt die er waarschijnlijk tot Pasen nog zit? Color- correcting ziet er spannend uit en lijkt een labyrint van kleuren, maar het is echt minder intimiderend dan je denkt.

 

Je hebt ze vast wel eens zien liggen tussen alle reguliere concealers, en waarschijnlijk dacht je dat dit color correcten er net even iets te advanced uitzag. Je bent tenslotte al lang blij dat je foundation eindelijk mooi over loopt in je nek en dat je eindelijk begrijpt hoe je die donkere kringen een beetje met concealer kan wegwerken. Maar geloof ons, you can do this! Misschien heb jij slechts een van de corrigerende kleuren nodig om een groot verschil te maken. Maar meer kennis vergaren over de effecten van de verschillende kleuren kan echt een groot verschil maken in jouw dagelijkse routine. De corrigerende tinten die worden gebruikt onder een foundation, BB cream of getinte dagcrème zijn groen, lavendel, abrikoos en geel. En dit is hoe je ze gebruikt.

 

            


CC Quad, € 15,- & Other Stories

2-In-1 Prime & Colour Concealer, € 36,95 Dior


 

Groen: Misschien dat je je nog iets kan herinneren van het groep 2 kleurenwiel waarin wij leerden dat groen het tegenovergestelde is van rood. Om deze simpele reden is groen perfect voor puistjes, vlekjes, rosacea en plekken waar je een rodere huid hebt- zoals rond de neus. Breng een beetje concealer aan met de ringvinger op de plekken waar je het nodig hebt. Dep het als het ware een beetje in de huid en ga niet te hard lopen smeren. Door te deppen zorg je ervoor dat de concealer echt mooi op de huid komt te liggen. Daarna met foundation erover heen en voila, no red no more.

Oranje: Oranje tinten gaan blauw tegen. Een oranje corrector is perfect voor die donkere kringen, blauwe plekken en donkere vlekken die soms blijven hangen nadat een puistje eindelijk weg is. Met een foundation of getinte dagcrème eroverheen of wat huidskleurige concealer rond de ogen over de corrector heen, zal je zien dat dit kleurtje een dramatisch verschil maakt.

Geel: Geel doet wat oranje doet, maar dan voor een lichte huid. Als je een hele lichte huid hebt en je wilt die donkere, blauwige vlekken of onderliggende gloed tegen gaan, dan is geel het beste hiervoor omdat oranje dan juist weer te donker is.

Paars: Voor vrouwen die een beetje een vale huid met gele ondertoon hebben, is een lila tint een game-changer. Als primer haalt het de gele gloed uit de huid en als geconcentreerde concealer in een potje is het perfect voor doffe gelige plekken op het gezicht. Het geeft de huid een frissere gloed.

 

 

     


2-In-1 Prime & Colour Concealer, € 36,95 Dior

3C Palette Concealer, € 12,60 Nyx 


 

 

Voor do’s & don’t’s en een tutorial,  heeft de Youtuber Kaushal Beauty een fijn filmpje gemaakt:

Claudia Kaltenbrunner

-Editor-

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.