Featured Posts

To top
29 Mar

Online shoppen like a pro

Het is één van de makkelijkste verslavingen om subtiel te ontwikkelen; eindeloos online shoppen. We scrollen en jagen als we ons goed voelen, of juist even niet lekker gaan, wanneer we afleiding zoeken of niet kunnen je slapen. Is er een moment wanneer het niet fijn is eigenlijk? 
De voor- en nadelen van online shoppen zijn ongeveer gelijk. Voordelen zijn duidelijk: winkelen is heerlijk, online is snel, overzichtelijk, kan op elk uur van de dag en ook nog terwijl je én tv kijkt, kookt, de was doet en 98 andere tabs open hebt staan.

De nadelen zijn echter ook zeker aanwezig: hoe weet je dat dit je goed staat en je niet over drie dagen met vier pakketten weer bij Post NL aan komt zetten? Of erger, even geen tijd hebt om het terug te brengen en zeven maanden later een jurkje in een doos tegenkomt die voor kerst toch net niet goed zat.  Ook voelt ‘add to cart‘ makkelijker dan dat je in de winkel daadwerkelijk 14 dingen aan probeert en ervaren veel vrouwen dat ze hierdoor veel meer kopen dan dat ze in een winkel zouden doen. Om dit soort negatieve taferelen te voorkomen hebben we vier tips voor je om miskopen te voorkomen en geld te ‘besparen’:

1. Bekijk het item in beweging

Veel online shops hebben nu een ‘runway feature‘ waarbij je het product in beweging kan zien of op een lopend model. Zo zie je hoe het valt als het niet stijf gefotografeerd is. Ook bewerken merken de kleuren en fit van een item vaak en in een filmpje is duidelijker te zien hoe het product er daadwerkelijk uitziet. Als een site deze feature niet heeft, is het altijd handig om de naam van het item en merk te googlen of in Instagram op te zoeken in de getagde foto’s van het merk en grote kans dat andere mensen het product al beter laten zien dan je het ziet op het model.

2. Browsen, browsen, browsen 

Als je op zoek bent naar een item van een merk dat geen high street is, doe dan eerst je research. Misschien dat deze top of dit paar schoenen op meerdere sites verkrijgbaar is- deze prijzen kunnen enorm verschillen. Je kan ook gebruik maken van sites als Polyvore, waar je een overzicht krijgt van alle webshops waar dit product te vinden is en zo makkelijk de beste prijs pakt. Daarnaast is het altijd een goed idee om naar online acties en coupons te zoeken en je in te schrijven voor een nieuwbrief waarbij je soms korting krijgt op je eerste aanschaf.

3. Timing

Trends zijn het seizoen van tevoren al duidelijk te zien. Bedenk of er trends tussen zitten die jij wel ziet hangen in jouw kledingkast.De beste tijd om te winkelen voor tijdloze items is wanneer de kleding niet in seizoen is. Een winterjas kopen in de winter maakt het makkelijk om de plank mis te slaan: je loopt het risico dat hij uitverkocht is en tevens betaal je de volle prijs, terwijl je mega sales kan verwachten na ieder seizoen. Shop dus met de blik vooruit en zoek uit wanneer de sales periodes starten.

4. De spelregels

Als je bestelt vanuit het buitenland, lees dan goed het beleid voor invoerrechten van dit land door. Sommige websites hebben een pre-paid deal waardoor de douane geen extra kosten in rekening kan brengen. Verzendkosten kunnen ook enorm oplopen als iets moet worden geretourneerd naar bijvoorbeeld Amerika. Kosten verzending + invoerrechten + kosten retourneren is namelijk no joke. Allemaal bij de prijs optellen en dan ben je realistisch aan het shoppen online.

 

Claudia Kaltenbrunner

-Editor-

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.