Featured Posts

To top
18 Mar

No, I don’t want no scrub

Onze aanpak wat betreft onzuiverheden en huidverzorging heeft een aanzienlijke overhaul ondergaan de afgelopen jaren. We grijpen minder snel naar agressieve Clearasils en Proactiv beukers die onze huid (zeker de acne huid) eerder slechter achterlaten dan beter. Het respect voor de huid als ons grootste orgaan is terug en onze kennis over wat daar wel en niet goed voor is, is veel groter. 

 

De laatste tijd is onder huidexperts de grote vraag die heen en weer gaat; to scrub or not to scrub? Klopt, de meningen zijn verdeeld en uiteenlopend. Het argument aan de ene kant is dat scrubs te hard zijn voor de delicate huid, omdat de korrels die in de meeste scrubs zijn te vinden, scheurtjes maken in de huid waardoor de huid enorm wordt aangetast. Terwijl de overkant zegt dat dit de huid juist jong houdt en dode huidcellen verwijdert en dat dit helpt om collageen aan te maken en de huid continu te herstellen waardoor hij jong(er) blijft.

Maar de laatste jaren is er zoveel meer onderzoek gedaan naar dit fenomeen, dat we inmiddels wel beter weten.

Paula Begoun, skincare guru en oprichter van Paula’s Choice vertelt aan New York Magazine:  “When you scrub skin with abrasive scrubs, they put micro-tears into skin. They make your skin more vulnerable to environmental damage, pollution, and sun damage. Long-term effects include inflammation, which leads to aging skin

 

Beeld bron:Vogue

Dermatoloog en huidexpert Dr. Dennis Gross is het hier mee eens; “Scrubs are a primitive way to exfoliate. It’s like using sandpaper on your face. If you look closely at the sandpaper surface, you’ll see lots of scratch marks, and that’s what happens on the skin.


Exfoliate ya later! 

Dat is even schrikken… Maar deze wetenschap betekent zeker niet dat je de huid niet meer mag exfoliëren. Fruitzuren, Retinol en enzymen zijn voorbeelden van chemische exfoliërende ingrediënten die een mooi alternatief bieden voor het ouderwetse scrubben. Deze jongens zijn enorm upcoming doordat de zuren in deze flesjes niet alleen onzuiverheden weghalen, maar ze ook voorkómen doordat ze diep in de poriën trekken. Dit kunnen scrubs bijvoorbeeld al niet tot nauwelijks.

Verzorgster van celebrity huidjes, Renée Rouleau, vertelt ook dat chemische exfolianten the way to go zijn. “From reducing the appearance of lines and wrinkles to hydrating the skin and treating acne, using an exfoliating acid is the key to more youthful, glowing skin,These exfoliants include ingredients such as glycolic acid, AHAs, and BHA enzymes such as pumpkin, papaya, and pineapple.

Zijn de scrubs straks verleden tijd? Wij denken van wel. Helaas worden ze vaak veel goedkoper aangeboden (simpelweg omdat er niet zoveel spannende ingrediënten inzitten en daarom niet duur zijn), wat het voor de consument een makkelijke valkuil maakt. Misschien een kwestie van kijken waar jouw huid goed op reageert en chemische exfolianten ook eens een kans geven?

 

      


Susanne Kaufmann Enzyme Peel, € 52,- Skins
Grown Alchemist Pink Grapefruit & Glucomannan Exfoliant, €49,- Skins       


2% BHA Liquid, € 33,-  Paula’s Choice
8% AHA Gel, € 33,-  Paula’s Choice


 

Claudia Kaltenbrunner

-Editor-

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.