Featured Posts

To top
8 Jan

Back To The Roots

De vrouw en haar kapsel: een emotionele relatie met veel ups en downs. Een bad hair day betekent vaak een ‘alles en iedereen kan me gestolen worden’ dag, maar het net terug van de kapper gevoel is daarentegen niet te evenaren. Na een break-up betekent een nieuwe look een frisse start en zelfs onze hele kledingkast kan afhankelijk worden van een nieuwe kleur in de lokken.

Wij spotten de laatste tijd een nieuw trendje, zowel bij de celebs als in het straatbeeld: terug gaan naar de eigen kleur. En dan vooral rondom het gezicht. Chrissy Teigen en Gigi Hadid zijn hierin voorlopers. Beiden zijn van hun vertrouwde Hollywood highlights & balayage af en back to the roots. Opvallend is dat make-up en kleding meteen anders staat bij deze beauties. Een goed voorbeeld van hoeveel de juiste haarkleur voor je kan doen en hoe de perfect matchende kleurpaletten door de jaren heen met je mee veranderen.

 

Door het haar simpeler te houden (lees: minder kunstmatig kleur toe te voegen) en de natuurlijke kleur rondom het gezicht te dragen, kan spelen met make-up en opvallende kleding ineens veel minder snel mis gaan lijkt wel.

 

natural hair

Maar is het dan echt zo simpel als gewoon lekker de lokken laten groeien en niet meer naar de kapper voorlopig? Zeker niet. We denken nog steeds heel bewust na over onze kleur, maar omarmen de eigen haarkleur gewoon wat meer. DoB sprak met queen of color, Marriët Gakes, over dit fenomeen:

 

marriet_thumb_743x1003
“Vol gekleurd blond zie je bijvoorbeeld niet meer. Je merkt dat vrouwen kleur-moe worden op een gegeven moment. Ze willen niet langer elke vier á vijf weken de uitgroei bij laten werken. Vrouwen hebben zeker wat over voor een mooie haarkleur, maar willen dat hun haar niet meer zo onderhoudsgevoelig is als voorheen. Daarom kiezen ze voor de haarkleur die het beste bij ze past: de basiskleur waar ze mee geboren zijn, die in principe het mooiste staat, en daar maak je dan als kleurspecialist gebruik van. De uitgroei laat je erin want dat creëert diepte, de natural born color houden we dus en maken we dan spannender met bijvoorbeeld highlights op kleur naar de punten toe. Deze trend gaat zeker doorzetten en zal ongoing zijn. De klassieke highlights vanaf de aanzet zijn vervangen door balayages en die worden op hun beurt nu weer vervangen door root-coloring die vloeiender doorloopt, en lichter wordt naar de punten toe. Kortom, roots are back indeed!”

 

Tess Duinker
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.